Продукти:
- 8 долни пилешки бутчета
- 1 малка глава лук
- 1 голям морков
- 100 г гъби
- 1 ч.ч. ориз
- 3 с.л. заквасена сметана
- 1 с.л. масло
- мащерка
- сол
Приготвяне:
Бутчетата се запържват в тиган с равни части олио и масло и се прехвърлят в тава. В същата мазнина се поставят нарязаните лук и гъби и се запържват до омекване. Прибавят се настърганият морков и оризът, посолява се и само след минутка се налива 1 чаша гореща вода. Щом сместа я поеме, се подправя с мащерка, добавя се сметаната и се разбърква добре. Всичко се изсипва в тавата при бутчетата, наливат се още 3 чаши вода и ако има нужда се добавя сол. Пече се на 200* до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар