Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

30.03.2014 г.

Типов хляб със семена





Продукти за 500 г хляб:
  • 180 мл хладка вода
  • 2/3 ч.л. сол
  • 2/3 ч.л. захар
  • 1 ч.л. олио
  • 1 и 1/2  мерителна чаша (от 250 мл.) типово брашно
  • 1/2 мерит. чаша бяло брашно + още 1-2 с.л. за доомесване
  • 1 ч.л. (от мерилката) суха мая
  • 1 с.л. смес от семена - лен, сусам, мак и слънчоглед

Приготвяне:

Ако се използва машина за хляб, в нея се поставят продуктите в реда, в който са записани, без семената. Включва се на "основна" програма и след сигнала за добавки се слагат половината от семената. Другата половина се ръси отгоре малко преди началото на процеса на печене, който започва 30 минути преди края на програмата. Ако се меси на ръка, може по същия начин да се смесят продуктите заедно с половината семена, или да се направи кладенче в брашното и всичко останало да се сложи вътре. Меси се до средно меко тесто. Оставя се да втаса в намазана тавичка, поръсва се с още семена и се пече на 200* до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар