Продукти:
- 800 г картофи
- 8 броя готови кори за баница
- 180 г сирене
- 2 яйца
- 100 г масло
- сол
- джоджен
Приготвяне:
Първо се приготвя плънката. Картофите се настъргват. Съветвам ви, ако използвате картофи с неизвестен произход, да ги задушите за кратко за всеки случай. Ако сте ги готвили и знаете, че бързо увират, този процес го пропускате. Посоляват се и се подправят с джоджен. Леко се охлаждат ако са били задушени, прибавят се яйцата и сиренето и всичко се разбърква.
В тава, намазана със стопено масло се поставят 2 кори, краищата на които излизат свободно извън тавата и се разминават. Поръсва се малко масло и се редят още 2 кори по същия начин. Изсипва се плънката и отново се полива малко масло. Отгоре се слагат 2 кори, които се набират, за да се поберат в тавата и се загръщат краищата от 2 кори. Капва се масло и се набират последните 2 кори. Загръщат се и последните висящи краища и оформеният пататник се навлажнява с намокрена ръка по цялата повърхност. Намазва се с масло и се поставя в загрята на 200* фурна. Пече се до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар