Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

6.05.2015 г.

Руло със сладко от череши





На днешния празничен ден десертът ни е семпъл, но пък много вкусен. Рулото е един от най - лесните варианти да се заформи нещо сладичко, което не изисква много време, усилия и набавяне на безброй продукти. За забързани домакини, за изненадващи гости и за случаи, в които просто бързо трябва да се справиш с десерта, рулото е идеалното решение.
Разполагах с яйца от домашно отглеждани кокошки  (не ми се случва често и затова го оценявам) и с домашно сладко от череши. Получи се много вкусно, пухкаво и ароматно рулце. Ето  и рецептата:




Продукти:
  • 4 яйца
  • 3/4 ч.ч. захар (с вместимост 250 мл)
  • 2 пакетчета ванилия
  • 3 с.л. вода
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 300 г сладко от череши




Приготвяне:

Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта до сгъстяване. Прибавят се водата, олиото и ванилията и отново с миксер на слаби обороти всичко се смесва за кратко. Постепенно и на части се сипва от брашното, смесено с бакпулвера. Бърка се с шпатула, с бавни и въртеливи движения, за да не спадне тестото.




Готовата смес се изсипва в голямата тава от фурната, застлана с хартия за печене. Изравнява се с шпатула и се слага в загрята на 200* фурна. Пече се около 15 минути, като се внимава да не се допусне препичане. Ако това се случи, има опасност платката да се напука при завиването. 




Изпеченият блат се изважда от фурната, оставя се 5 минути да постои и се обръща върху пергаментова хартия. Навива се на руло заедно с нея и така се оставя да изстине. Следва развиване, намазване със сладкото и отново завиване на руло. За финал се поръсва с пудра захар с помощта на цедка.
Добър апетит!



16 коментара:

  1. Yummy, това е деликатес.
    Емили

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thank you, Emily ! Your comment makes me happy !
      Greetings!

      Изтриване
  2. Анонимен6 май 2015 г., 20:43

    Благодаря за рецептата! Получи се много меко и пухкаво руло!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зарадвахте ме! Благодаря, че споделихте хубавия резултат!
      Насладете се на сладкишчето с удоволствие!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Вили, много апетитно руло! С домашни яйца и домашно сладко е неустоимо!
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Усещам разликата, Хриси, защото ми се налага да правя сладкиши и с купешки продукти. Благородно звиждам на всички, които винаги разполагат с домашни яйчица.
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Един от най-любимите ми десерти - бързо и лесно се приготвя, а после си имаме вкусен десерт.
    Чудесни снимки, Вили! :–)
    Много приятно ме зарадва твоя коментар в блога ми и ще се радвам да си ходим често на гости по блогърски. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, благодаря ти, радвам се за новото блогоприятелство!

      Изтриване
  5. Ииии, как го нашари така на квадратчета:)) Чудесно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, знаеш, има си трикове, с шаблонче всичко може... :))

      Изтриване
  6. Анонимен7 май 2015 г., 16:44

    3/4 ч.ч. захар ;3/4 ч.ч. от 1 чацша ли е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това означава, а чашата е с вместимост 250 мл.

      Изтриване
  7. Домашно руло, с домашни продукти- какво повече да иска човек;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само едно, Марте - чашка ароматно кафе! Е, и приятна компания, разбира се, за да е споделено... :) :)

      Изтриване
  8. Пътят е красива жълто . Прост и прекрасна рецепта . :) Dana

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thank you, that you like my cake. I wish you a nice weekend, Dana!

      Изтриване