Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

29.05.2014 г.

Спагети с гъби, топено сирене и сметана





Продукти:
  • 200 г спагети
  • 1 стрък пресен лук
  • 100 г гъби
  • 5 листчета топено сирене слайс (или 90 г от кутия)
  • 150 г заквасена сметана
  • черен пипер и магданоз по желание




Приготвяне:

Спагетите се сваряват в подсолена вода според упътването. На този етап не се отцеждат. 
В подходящ съд (аз го правя в тиган) се запържва нарязаният лук, добавят се гъбите и се изчаква да добият леко златист цвят. Прибавят се накъсаните листчета топено сирене и малко от водата на спагетите, като се бърка непрекъснато до получаване на сос. Добавя се сметаната и ако е нужно още малко от водата, защото сосът не трябва да е много гъст. 




Спагетите се отцеждат и се изсипват в соса. Разбърква се и по желание се подправя с черен пипер. При сервиране, пак по желание , може да се поръси с нарязан магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар