Това е една от най-вкусните солени торти, които съм правила досега. Съчетава функцията и на салата, и на предястие. У дома е любима.
Продукти:
- 500 г сварени картофи
- 1 краставица
- 1 домат
- 150 г шунка
- 2 сварени яйца
- 2-3 с.л. сладка царевица от консерва
- 150 г кашкавал
- 200 г майонеза
- 2-3 с.л. кисело мляко
Приготвяне:
Майонезата се смесва с киселото мляко. При нужда може да се добави мъничко вода, за да се поразреди сосът и да е по-удобен за нанасяне.
Картофите, краставицата, белтъците, жълтъците и кашкавалът се настъргват директно в съда, а доматът и шунката предварително се нарязват.
Продуктите се редуват на пластове в следната последователност, като тези, които имат нужда от сол, се поръсват с нея след всяко редене:
- 1/3 картофи, сос
- 1/2 краставица
- 1 белтък, сос
- 1/2 шунка
- 1/2 кашкавал, сос
- всичката царевица,
- 1/2 от останалите картофи, сос
- 1 домат
- 1 белтък, сос
- останалата шунка
- останалите картофи, сос
- останалата краставица
- останалият кашкавал, сос
- 2 жълтъка
Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и предястието се оставя един час да отлежи преди сервиране. Украсява се по желание и се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар