Още едно предложение от мен за бърз и лесен сладкиш, който приготвям, когато съм заета и нямам много свободно време за сложни десерти. Много лек и вкусен е, а продуктите за направата му са твърде малко и е много вероятно да разполагате с тях във всеки момент. Акцентът в този сладкиш са стафидите, които придават не само допълнителна сладост, а и лека кисела нотка, както и аромат, затова препоръчвам да не ги пропускате.
Продукти:
- 1.150 л прясно мляко
- 2 пакетчета пудинг Ванилия на д-р Йоткер
- 1 ч.ч. захар
- 100 г стафиди
- 1 малка кутия бисквити Закуска какао
Приготвяне:
Пудингът на прах се смесва с половината от захарта и се разбърква с малка част от студеното мляко. Останалото мляко с останалата захар се загрява на котлона до завиране. Оттегля се от огъня и постепенно се прибавя пудинговата смес. Отново се загрява и при непрекъснато разбъркване се оставя да поври 6-7 минути.
Нека споделя, че винаги използвам малко повече мляко, отколкото пише в упътването на пакетчетата с нишестени продукти. Когато съм спазвала точно описанието, съм установявала, че се сгъстяват изключително бързо и няма възможност да се сварят нужното време, за да не остане сурово нишестето. В този случай 1.150 л мляко за 2 пакетчета пудинг беше перфектната пропорция.
Бисквитите се начупват по-едричко и се изсипват при топлия крем заедно със стафидите. Предвидливо може да оставите една бисквита за натрошаване върху готовия сладкиш. Всичко се разбърква и се прехвърля в подходяща тавичка или форма. Освен с бисквита, може да се украси със счукани орехи, настърган шоколад, или друго по желание.
Така приготвеният сладкиш се оставя да престои няколко часа, а по-добре цяла нощ, след което е готов за консумация.
Да ви е сладко!
Вили,
ОтговорИзтриванемного лесен и икономичен сладкиш.Правила съм подобен, но малко по - различен.Записвам си рецептата за проба в екстрени случаи.Благодаря за рецептата .
Поздрави и лека и спорна нова седмица !
Много обичам такива хем лесни, хем вкусни рецепти, Ели. Тази наистина е чудесна. Ще се радвам да я опиташ и ти.
ИзтриванеПравих нещо подобно тези дни, но без стафидите, да бях видяла...
ОтговорИзтриванеМисля, че стафидите са черешката на този сладкиш, Веси. Следващия път опитай с тях, преобразяват вкуса.
Изтриване