Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

17.03.2017 г.

Ябълков пай






Един уникален сладкиш, познат на много домакини, който съперничи по вкус на най-добрите сладкарски произведения. Въпреки семплата визия, ароматът му е неповторим, а комбинацията от съставките му е една от най-сполучливите, които съм опитвала. Много го обичаме у дома и често присъства като десерт на трапезата. 






Продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 100 г масло
  • 3-4 ябълки
  • 80 г орехови ядки
  • 1 ч.л. канела
  • 3 с.л. захар за ябълките
  • 1 пакет бисквити Roshen с млечен аромат от 165 г
  • 1/2 пакет бисквити Роден край с масло
  • пудра захар за поръсване






Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта на пухкав сняг. Прибавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Маслото се стопява в тавичката. Върху него плътно се редят бисквитите. Ябълките се обелват и настъргват, след което се смесват с едро счуканите орехови ядки, канелата и трите супени лъжици захар. Изсипват се върху бисквитите. Най отгоре се излива пандишпановото тесто.






Паят се пече в загрята на 200* фурна до готовност. Ако има нужда, след получаването на хубав розов загар, тавичката се покрива с фолио, за да не загори тестото отгоре. Когато дървена клечка, бодната в средата на пая излиза суха, тогава тестото е изпечено.
След като изстине, сладкишът се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!




2 коментара:

  1. Страхотен!
    И тази рецепта ще си запазя, непременно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно, Веси, страхотна комбинация от вкусове е!

      Изтриване