Един уникален сладкиш, познат на много домакини, който съперничи по вкус на най-добрите сладкарски произведения. Въпреки семплата визия, ароматът му е неповторим, а комбинацията от съставките му е една от най-сполучливите, които съм опитвала. Много го обичаме у дома и често присъства като десерт на трапезата.
Продукти:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г масло
- 3-4 ябълки
- 80 г орехови ядки
- 1 ч.л. канела
- 3 с.л. захар за ябълките
- 1 пакет бисквити Roshen с млечен аромат от 165 г
- 1/2 пакет бисквити Роден край с масло
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав сняг. Прибавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Маслото се стопява в тавичката. Върху него плътно се редят бисквитите. Ябълките се обелват и настъргват, след което се смесват с едро счуканите орехови ядки, канелата и трите супени лъжици захар. Изсипват се върху бисквитите. Най отгоре се излива пандишпановото тесто.
Паят се пече в загрята на 200* фурна до готовност. Ако има нужда, след получаването на хубав розов загар, тавичката се покрива с фолио, за да не загори тестото отгоре. Когато дървена клечка, бодната в средата на пая излиза суха, тогава тестото е изпечено.
След като изстине, сладкишът се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Страхотен!
ОтговорИзтриванеИ тази рецепта ще си запазя, непременно!
Непременно, Веси, страхотна комбинация от вкусове е!
ИзтриванеСладкиша е прекрасен! От много години го правя!
ОтговорИзтриване