Тази рецепта приготвих специално за участието ми в първото българско кулинарно блогосписание "So into FOOD". Благодаря за любезната покана да гостувам в януарския брой и желая много успех на екипа на този прекрасен проект. Ако искате да разгледате целия брой с много други апетитни рецепти за печива, ето линк към него.
Витите банички, които предлагам, са невероятно уханни, меки и много, много вкусни. Неустоим е ароматът, който се носи в кухнята, още докато се пекат.
Продукти:
- 700 г брашно
- 20 г прясна мая
- 400 мл хладка вода
- 1 ч.л. захар
- 1 равна с.л. сол
- 350 с сирене
- 100 г качествено краве масло
Приготвяне:
Маята се поръсва със захарта и се разтваря в 100 мл от предвидената хладка вода. Добавя се останалата вода и постепенно се прибавя от брашното, смесено със солта. Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути. Разделя се на 9 части. Всяка от тях се разточва тънко, намазва се обилно и от двете страни с разтопеното масло, поръсва се с натрошено сирене и се навива първо на руло, а след това на охлюв. Така оформените банички се редят в тава с хартия за печене на дъното и се оставят на топло да втасат отново. Пекат се на 200* до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар