Продукти:
- 180 мл хладка вода
- 1 равна ч.л. сол
- 1 к.л. захар
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. (изравнена от 250 мл) пълнозърнесто брашно
- 1/2 ч.ч. фини овесени ядки
- 1/2 ч.ч. бяло брашно + 2 с.л. допълнително
- 1 к.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. суха мая
Приготвяне:
В машината за хляб продуктите се поставят по реда на записване, като двата вида брашно, овесените ядки и джинджифилът се смесват предварително. Включва се програма “тесто“ и след приключване на цикъла на месене тестото остава в машината да втаса около 15 минути, след което се изважда върху набрашнен плот, оформя се хлебчето в желаната форма и се поръсва с овесени ядки.
Поставя се в тава, постлана с хартия за печене и се слага във фурната. Включва се на 50* и се изчаква да втаса до удвояване на обема. Тогава градусите се увеличават на 200 и се изпича до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар