Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

10.06.2017 г.

Брауни чийзкейк с течен шоколад и череши





Продукти:
  • 100 г масло
  • 120 г течен шоколад
  • 4 яйца
  • 160 г захар
  • 150 г брашно
  • 1 с.л. какао Д-р Йоткер
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 ванилии
  • 300 г извара
  • 300 г череши




Приготвяне:

Течният шоколад и маслото се загряват в микровълнова фурна до стопяване. Две яйца се разбиват с 80 грама захар до пухкав крем. Прибавят се шоколадовата смес и една ванилия и се хомогенизира с миксера. Добавят се пресятото брашно с бакпулвера и какаото и отново се миксира. 




В отделен съд се смесват изварата, 80 грама захар, две яйца и една ванилия. Най-добре е да се пасират, ако изварата има зърнеста структура.




В тавичка с хартия за печене (с размери 20/30 см) се изсипва половината тъмна смес, върху нея цялата светла, а най-отгоре останалата тъмна. Редят се черешите, почистени от костилките и подсушени.




Сладкишът се пече в загрята на 200* фурна около 40 минути. Поднася се добре изстинал и нарязан на квадрати.
Добър апетит!
Идеята е от тук, адаптирана от мен.





8 коментара:

  1. Здравейте Вили, вчера се отказах от диетата си, заради вашият сладкиш.Днес реших да го правя и ударих на камък-вярвате ли , че в момента, не мога да намеря по магазините извара(живея в Сърбия).Та моят въпрос е мога ли да заменя изварата с крема сирене или с каквото Вие предлагате.Благодаря предварително, поздрав от Сърбия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Дани, радвам се, че моята рецепта толкова те е впечатлила, че те е отказала от диетата! :)) Не се притеснявай, всяко нещо с мярка, дори и сладкото, не вреди. Разбира се, можеш да направиш сладкиша с Крема сирене, няма никакъв проблем. Аз ползвам извара, защото има откъде да се снабдя с прясна. Пакетирана не купувам, защото не я харесвам. Действай смело с Крема и сподели резултата!
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Мерси за бързия одговор.Уф, таман свърших с чистенето на вишните.Продължавам нататък.Ще пиша за резултата.Поздрав

      Изтриване
  2. Извинявам се, пак съм аз, ползвам LP на съпруга си и да не стане недоразумение-за това вторият ми коментар е с негово име.Относно сладкиша-пече се в момента.Но аз май сбърках с бялата смес-сложих яйцата, захарта и к.сиренето заедно...Сместа ми стана много течна.Следващият път полека-захар и яйца се бият до крем. смес и чак тогава К.сиренето.Благодаря още веднъж и извинете за грешката-комп.не са ми силната точка.ПОздрав.Даниела

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също разбих бялата смес като сложих всички продукти заедно. Получава се малко по-рядка от шоколадовата смес. Ако при теб е станала доста рядка, може би е от големината на яйцата. Не мисля, че с разбиването на яйцата със захар преди добавянето на крема сиренето би се получила по-гъста смес. Надявам се при печенето всичко да си дойде на мястото - яйцата да стегнат белия крем. Успех, Дани!

      Изтриване
  3. Вили,
    много красиво изглежда сладкиша.Ще го пробвам, сега е сезонът на черешите.Чудесен е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ели, Веси, дано ви зарибих и двете, ще останете доволни!

    ОтговорИзтриване