Продукти:
- 4 яйца
- 2/3 ч.ч. захар (с вместимост 250 мл)
- 3 с.л. олио
- 1/2 капсула есенция ром
- 2 с.л. какао
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
- 1 пакетче пудинг ванилия или сметана (с варене)
- 500 мл прясно мляко
- 50 г захар
За приготвянето на крема е необходимо да се спази упътването на опаковката. Обикновено се смесват пудинга и захарта с малко от студеното мляко до получаване на кашичка и гладка консистенция. Сместа се сипва в отстраненото от котлона загрято то завиране мляко и се вари 4-5 минути. Оставя се да изстине, след което се разбърква с миксер.
Яйцата (на стайна температура) и захарта се бият с миксер до побеляване и сгъстяване. Последователно се прибавят олиото, есенцията и какаото, смесено с малко гореща вода до получаването на каша. На части се добавя пресятото брашно заедно с бакпулвера, като се бърка с шпатула, за да не спадне тестото. Изсипва се в голямата тава от фурната, застлана с пергаментова хартия. Пече се около 12 минути на 190*. Няколко минути след изваждане от фурната се обръща върху лист хартия за печене и се навива на руло. След изстиването му се маже с крема и отново се оформя руло. Необходимо е да престои една нощ, за да поеме крема и да стане меко и сочно.
Добър апетит!
Нещо ме няма в рулата. Имам несполучлив опит, но беше отдавна, явно трябва пак да пробвам, след това предложение!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не ти вярвам, че те няма в рулата, Тили! Просто нещо се е объркало без да е била причината в теб, да знаеш... И аз отдавна не бях правила, но напоследък зачестих, защото ми се стори, че е по-лесно от тортичка, а си има всичко, и блат, и кремче.
Изтриване