Прекрасен десерт, съчетаващ в себе си лек и ароматен крем и нежен плодов вкус. Използвах ягодов крем в комбинация със замразени череши (за съжаление все още не се намират пресни), но вкусовете се съчетават чудесно. Може да се импровизира с аромата на крема, както и с плодовете, но този вариант определено е много сполучлив, препоръчвам го.
Продукти:
- Селски кори на сач "Златната царица"
- 30 броя череши без костилки (използвах замразени)
Крем:
- 1.2 л прясно мляко
- 1 пакетче нишесте "Ягода" (използвах на Биосет - 60 г)
- 2 с.л. брашно (пълни)
Смес за намазване:
- 3 яйца
- 4 с.л. захар
- 5 с.л. царевичен грис
- 100 мл прясно мляко
- 1 ванилия
- 1 бакпулвер
Приготвяне:
Нишестето, брашното и половината от захарта се смесват с 200 мл от студеното мляко и се разбъркват добре. Останалото мляко и другата половина от захарта се кипват. Отстраняват се от котлона и постепенно се добавя нишестената смес. Отново се загряват, като непрекъснато се бърка. Необходимо е да поврат около 6-7 минути.
Яйцата и захарта за сместа за мазане се разбиват с миксер до сгъстяване. Прибавят се млякото, царевичният грис, ванилията и бакпулверът. Разбърква се добре.
Необходими са 6 броя от корите. Всяка една се маже със сместа за намазване , като се запазва около 1 чаша от нея. В единия край по дължината на кората се слага от нишестения крем, който е все още леко топъл, но не и горещ. Редят се пет черешки, загъва се по малко от двете страни за да не изтича крем при печенето и се навива на руло. Получените шест рула се редят в тава с хартия за печене на дъното. Отгоре се намазват с отделената смес за намазване.
Щруделът се пече на 200* около 25 минути.
Препоръчително е сладкишът да се консумира на следващия ден, за да поеме добре ароматите и корите да омекнат.
Добър апетит!
Чудесно предложение!
ОтговорИзтриване