Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

27.07.2015 г.

Палачинкова торта с крем сирене и течен шоколад "Нутела"





Летните жеги не предразполагат към тежки и много сладки десерти. Ето един вариант как да се подсладим с нещо умерено сладко, вкусно и леко.




Продукти: 

За палачинките:
  •  2.5 ч.ч. брашно (с вместимост 250 мл)
  • 3 яйца
  • 400 мл прясно мляко
  • 200 мл газирана вода
  • 1 с.л. захар
  • 2 ванилии
  • 40 мл олио
За крема:
  • 200 г крем сирене (или прясна безсолна извара)
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 50 г меко масло
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 200 г течен шоколад "Нутела"
  • 1 ванилия
  • 1 с.л. настъргана портокалова кора




Приготвяне:

Брашното, захарта и ванилията се смесват. Постепенно се прибавя по малко мляко до получаване на гъста каша, като се бърка с телена бъркалка. Яйцата се добавят едно по едно до усвояването им. Едва тогава се прибавят останалото мляко и газираната вода, а най-накрая олиото. Изпичат се в загрят тиган, в който се капва малко олио само преди първата палачинка. От тази доза се получават 15 броя.






За крема всички продукти се смесват и разбъркват до хомогенност. Ако използвате извара, е добре да я пасирате задно с млякото и тогава да добавите останалите продукти.
Палачинките трябва да бъдат изстинали. Редят се една върху друга, като всяка се намазва с крем, без последната. Отгоре тортата може да украси с пудра захар, течен шоколад, или друго по желание.
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук.





5 коментара:

  1. Вили,
    прекрасна палачинкова торта.Много, много красиви снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Вили, прекрасна торта! Невероятен разрез!
    Поздравления, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря на всички! Уверявам ви, че тортата си заслужава стоенето пред котлона в тези жеги, възнаграждава достойно за това!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване