Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

24.02.2015 г.

Бисквитено руло с вкус на шоколад и кокос





Когато нямам никакво излишно време, а  искам да приготвя някакъв десерт, прибягвам до спасителни варианти като тази изключително бърза и лесна за направа рецепта. Едва ли някой не е опитвал подобен бисквитен сладкиш, било то с шипков мармалад, някакво сладко, маслен или друг вид крем. Може да се импровизира както с вкуса на пълнежа, така и с добавки, каквито се намират на разположение - ядки, стафиди, плодове... Аз, като човек, който е фен на шоколада, естествено избрах именно той да присъства в крема. Обогатих вкуса само с кокос и се получи семпла, но великолепна комбинация.




Продукти:
  • 2 големи пакета обикновени бисквити "Роден край"
  • 1 пакет "Десертен крем *Creme Ole* с вкус на шоколад" без варене " Д-р Йоткер"
  • 400 мл прясно мляко за разбиване на крема
  • кокосови стърготини за поръсване




Приготвяне:

Кремът се приготвя според упътването на опаковката. След това бисквитите се слепват с него, като най-удобно се работи върху пергаментова хартия. Всяка бисквитка се маже с крем и се редят една до друга. От това количество стават две средно големи рула. След като е наредено едното руло, първо се измазва с крем горната му страна, поръсва се с кокос, рулото се претъркулва на съседната страна, отново се маже горната, отново кокос и така до измазването му от всички страни. По този начин най-сполучливо и чисто се работи. Когато и другото руло се обработи по същия начин, двете поотделно се завиват стегнато с хартията и се оставят в хладилника поне за няколко часа, но най-добре за една нощ. При сервиране рулото се реже по диагонал.
Добър апетит с този вкусен и лесен десерт! 



6 коментара:

  1. Много вкусно изглежда тортичката.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Габи! Това е най-лесната тортичка, но пък и много вкусна!
      Поздрави и на теб!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Да, Веси, навява спомени от детството, мили при това...

      Изтриване
  3. Простичко, вкусничко, много добре ти се е получил сладкиша! Не само че е вкусен, но и на вид си го докарала перфектно! ще си открадна идеята! :)))
    Приятна вечер, Вили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С удоволствие ти дарявам идеята, Тили, както и парченце от рулото. Радвам се, че ти харесва!
      Приятна да е вечерта и на теб!

      Изтриване