Продукти:
- 600 г свинско месо
- 1 стрък праз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 2 с.л. брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- 1-2 дафинови листа
- чер пипер на зърна
- чубрица
- сол
За гарниране:
- 3/4 ч.ч. ориз
- 1:3 части вода
- 1 кубче пилешки бульон
Приготвяне:
Месото се реже на хапки и се запържва в мазнина до зачервяване. Прибавят се празът и морковът, нарязани на колела, а лукът на ситно. След като поомекнат, се добавя доматът. Всичко се посолява и след минута-две се поръсват червеният пипер и брашното. Разбърква се и се налива гореща вода до необходимата гъстота. Добавят се подправките и още сол, ако е необходимо. Гозбата ври до готовност.
Отделно се загрява измереното количество вода за гарнитурата до завиране, заедно с кубчето бульон. Прибавя се измитият ориз и се вари на слаб огън до сваряването му.
Сервира се, като в малка купичка, намазана с олио се слага ориз и се притиска с лъжица, след което се обръща в средата на чинията. Наоколо се сипва от кебапа.
Вили, благодаря за вкусното предложение и чудесните снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
А аз ти благодаря за вниманието, Хриси!
ОтговорИзтриванеПоздрав и от мен!