18.10.2014 г.

Тас кебап





Продукти:
  • 600 г свинско месо
  • 1 стрък праз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1-2 дафинови листа
  • чер пипер на зърна
  • чубрица
  • сол
За гарниране:
  • 3/4 ч.ч. ориз
  • 1:3 части вода
  • 1 кубче пилешки бульон




Приготвяне:

Месото се реже на хапки и се запържва в мазнина до зачервяване. Прибавят се празът и морковът, нарязани на колела, а лукът на ситно. След като поомекнат, се добавя доматът. Всичко се посолява и след минута-две се поръсват червеният пипер и брашното. Разбърква се и се налива гореща вода до необходимата гъстота. Добавят се подправките и още сол, ако е необходимо. Гозбата ври до готовност.




Отделно се загрява измереното количество вода за гарнитурата до завиране, заедно с кубчето бульон. Прибавя се измитият ориз и се вари на слаб огън до сваряването му.
Сервира се, като в малка купичка, намазана с олио се слага ориз и се притиска с лъжица, след което се обръща в средата на чинията. Наоколо се сипва от кебапа.  



2 коментара:

  1. Вили, благодаря за вкусното предложение и чудесните снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. А аз ти благодаря за вниманието, Хриси!
    Поздрав и от мен!

    ОтговорИзтриване