Предлагам ви една много вкусна пилешка супа със зеленчуци, застроена само с жълтъци и поднесена с току-що изпечен пълнозърнест хляб в домашната хлебопекарна, рецептата за който можете да видите тук.
Продукти:
- 300 г пилешко месо
- 1 неголяма глава лук
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 шепа фиде
- 2 жълтъка + 1 с.л. лимонов сок за застройка
- пресен магданоз и индийско орехче за овкусяване
Приготвяне:
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. В отделна тенджера в малко олио се запържват ситно нарязаният лук и половин настърган морков. Прибавят се двата вида чушки и другата половина от моркова, нарязани дребно. Щом омекнат, се добавя прецеденият бульон от пилето и накъсаното обезкостено месо. Когато бульонът кипне, в него се пуща фидето. Вари се 5-10 минути, в зависимост от вида на фидето.
Готовата супа се застройва с два жълтъка, предварително разбъркани с лимоновия сок. Поръсва се с наситнен пресен магданоз и настъргано индийско орехче.
Поднесете с прясно изпечен пълнозърнест хляб и се насладете подобаващо!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар