7.03.2018 г.

Пилешка супа





Предлагам ви една много вкусна пилешка супа със зеленчуци, застроена само с жълтъци и поднесена с току-що изпечен пълнозърнест хляб в домашната хлебопекарна, рецептата за който можете да видите тук. 




Продукти:
  • 300 г  пилешко месо
  • 1 неголяма глава лук
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 шепа фиде
  • 2 жълтъка + 1 с.л. лимонов сок за застройка
  • пресен магданоз и индийско орехче за овкусяване





Приготвяне:

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. В отделна тенджера в малко олио се запържват ситно нарязаният лук и половин настърган морков. Прибавят се двата вида чушки и другата половина от моркова, нарязани дребно. Щом омекнат, се добавя прецеденият бульон от пилето и накъсаното обезкостено месо. Когато бульонът кипне, в него се пуща фидето. Вари се 5-10 минути, в зависимост от вида на фидето.




Готовата супа се застройва с два жълтъка, предварително разбъркани с лимоновия сок. Поръсва се с наситнен пресен магданоз и настъргано индийско орехче.
Поднесете с прясно изпечен пълнозърнест хляб и се насладете подобаващо!
Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар