Продукти:
- 1 непълна ч.ч. ориз
- 1 средно голяма кисела зелка
- 600 г свинско месо,
- 600 г пилешко месо
- 4 сурови наденици
- 200 г сушени сини сливи без костилки
- 3 дафинови листа, 10-12 зърна черен пипер
- 100 мл червено вино
Приготвяне:
В тиган с повечко мазнина се запържва оризът, докато стане прозрачен. Прехвърля се в съда, в който е нарязана киселата зелка и се разбърква с нея. От зелката се оставя едно цяло листо за покриване отгоре. В по - голям глинен гювеч се редуват зелето и нарязаното на порции месо, като най - отдолу е свинското, после пилешкото и най - отгоре надениците. Между редовете се слагат подправките и сушените сливи. Налива се виното, друга течност не е нужна. Покрива се със зелевия лист и се капва малко олио отгоре. На гърлото на гювеча под капака се слага алуминиево фолио. Поставя се в студена фурна и се включва на последна степен докато заври, а това се случва след около 1 час. Тогава градусите се намаляват на 180 и така къкри още час и половина. Фурната се изключва и гювечът се оставя вътре още 30 минути.
Както вече казах, червеното вино на масата си е направо задължително... Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар