Семпли, лесни за приготвяне и много вкусни банички за закуска или междинно похапване. Може да се замесят както в домашната хлебопекарна, така и на ръка. Стават фини, меки и засищащи. Дозата е малка - за 8 малки банички, достатъчни за 2 порции.
Продукти:
- 100 мл хладка вода
- 80 мл олио
- 1/2 ч.л. сол
- около 1 и 2/3 ч.ч. брашно
- сирене
Приготвяне:
Всички продукти без сиренето се поставят в машината за хляб по реда на записване. Включва се програма Тесто, която има функциите месене и втасване. Достатъчен е само първият 10 минутен цикъл на месене, след което тестото се изважда, леко се премесва на ръка и се оставя в найлонов плик да почине 30 минути. Дели се на осем равни части. Всяка от тях се разточва на много тънка продълговата елипса и по дължина в редичка се поставя натрошено сирене. Завива се на руло, а след това на охлюв. Готовите банички се нареждат в тава и се пекат на 200* около 20 минути.
Да ви е вкусно!
Рецептата за тестото е адаптирана от тук.
Огромен недостатък открих тук!
ОтговорИзтриванеИ той е в количеството, това си е порция само за мен, а за останалите ще трябва да умножа по 4:)
Чудесни банички!
Веси, сама доста ще се поозориш с тази доза, но за двама си е добре :)). Ако правиш за четирима, определено ще трябва да се потрудиш да понавиеш още толкова :)). Наистина са чудесни, непременно пробвай!
Изтриване