Продукти:
- 6 яйца
- 200 г сирене
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 стрък праз
- 2 с.л. олио
- 20 г масло
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 скилидки чесън
- лют червен пипер
- магданоз
- сол
Приготвяне:
В тиган с незалепващо покритие се налива подсолена вода и се поставя на котлона да заври. Намалява се силата на огъня и от ниско се чукват яйцата. След като се забулят, яйцата се изваждат. В чиниите за сервиране се разпределят натрошеното сирене и млякото. Прибавя се съвсем малко от водата в тигана, както и счуканият чесън и се разбърква. Отгоре се подреждат яйцата. Отделно в смесените олио и масло се запържва нарязаният праз до омекване. Отстранява се от огъня, добавя се червеният пипер и се изсипва върху порциите. По желание се поръсват с лют червен пипер и пресен магданоз.
В пролетния сезон празът може да бъде заменен с пресен лук, а в останалото време успешно може да се използва и стар кромид лук.
В пролетния сезон празът може да бъде заменен с пресен лук, а в останалото време успешно може да се използва и стар кромид лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар