Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

15.12.2021 г.

Каноли с крем от лешници и шоколад

 


Предлагам ви рецепта за един уникален крем, който може да бъде използван както за каноли, така и за торти, пасти, вафлени фунийки и каквото друго се сетите, което изисква пълнеж от крем. Аз разполагах с една опаковка готови каноли и ми беше необходимо да направя само крем. Приготвен по този начин става невероятно вкусен и съм сигурна, че ще се хареса на всеки.




Продукти:

  • 2 яйца
  • 80 г захар
  • 100 г шоколад 
  • 60 г масло
  • 100 г смлени сурови лешници




Приготвяне:

Жълтъците, заедно с 40 г захар се слагат на водна баня и се загряват с непрекъснато разбъркване до леко сгъстяване. Прибавя се шоколадът, начупен на парченца и се бърка до усвояването му. След това се добавя маслото и отново се бърка, като от време на време съдът се отстранява от котлона. Тук може да ви се стори, че не се получава хомогенна смес, но това не бива да ви притеснява. Щом прибавите и смлените лешници, кремът получава по-добра консистенция. Двата белтъка се разбиват с миксер с останалата захар до снежна структура и на части се прибавят към останалата смес, като се разбърква внимателно с шпатула. Накрая се добавят и смлените лешници. Получава се фантастичен крем, с който се пълнят канолите и се украсяват по желание. Може краищата да се топнат в смлени лешници, може да се прошарят с разтопен шоколад, а може и да се импровизира с каквото разполагате. 




Рецептата заимствах от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар