Къкрещо гърненце

Къкрещо гърненце

3.03.2014 г.

Банички печени на тиган





Хубаво е, когато имаш нещо полуготово в хладилника, което можеш да извадиш когато и колкото от него пожелаеш, да опечеш набързо и да го хапнеш топло. Тези банички са от типа "полуфабрикат" - правиш ги, прибираш ги в найлонов плик на хладно и няколко сутрини топлата закуска е гарантирана. Много са крехки, хрупкави и вкусни.

Продукти:
  • 1 пакет готови кори за баница
  • 200 г сирене
  • 100 г разтопено масло

Приготвяне:

Всяка баничка можете да приготвите с една или с две кори. Въпрос на предпочитание дали искате да е по - дебела или по - тънка. И двата варианта са достатъчно сполучливи. Ако е с две кори, се процедира така: разстила се първата кора и се маже с разтопено масло с помощта на четка. Отгоре се поставя втората кора и също се маже, но само половината от нея. Върху намазаната част се поръсва натрошено сирене и корите се прегъват на две. Отново се маже половината повърхност с масло и се прегъва на две. Така продължавате, като сами определяте големината и формата на баничката.
Готовите банички можете да завиете в найлонов плик и да съхраните няколко дни в хладилника. Пекат се от двете страни в загрят тиган с незалепващо покритие, който се намазва с много малко от останалото масло, смесено с олио, за да не загори. Количеството на мазнината в тигана трябва да е наистина съвсем, съвсем мъничко.
Да ви е сладко! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар