Продукти:
- 2 големи яйца
- 3/4 ч.ч. захар (с вместимост 250 мл)
- 2 ч.ч. брашно
- 1.5 ч.л. бакпулвер
- 100 мл прясно мляко
- 90 г масло
- 1 ванилия
- 1 с.л. + 1 ч.л. какао
- череши
- пудра захар
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до сгъстяване. Постепенно и редувайки се, се прибавят пресятото с бакпулвера брашно и млякото. Добавят се също стопеното масло и ванилията. Бърка се с миксер на слаби обороти до пълното усвояване на маслото.
Така приготвен, кейкът се пече на 200* до готовност, около 45 минути. След като изстине, по желание може да се поръси с пудра захар.
Вили,
ОтговорИзтриванемного красив кекс с череши се е получил.Чудесен, веднага си записвам рецептата.
Поздрави !
Благодаря, Ели! Интересно се получи, а и вкусничко!
Изтриване