Летните жеги не предразполагат към тежки и много сладки десерти. Ето един вариант как да се подсладим с нещо умерено сладко, вкусно и леко.
Продукти:
За палачинките:
- 2.5 ч.ч. брашно (с вместимост 250 мл)
- 3 яйца
- 400 мл прясно мляко
- 200 мл газирана вода
- 1 с.л. захар
- 2 ванилии
- 40 мл олио
За крема:
- 200 г крем сирене (или прясна безсолна извара)
- 2 с.л. прясно мляко
- 50 г меко масло
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 200 г течен шоколад "Нутела"
- 1 ванилия
- 1 с.л. настъргана портокалова кора
Приготвяне:
Брашното, захарта и ванилията се смесват. Постепенно се прибавя по малко мляко до получаване на гъста каша, като се бърка с телена бъркалка. Яйцата се добавят едно по едно до усвояването им. Едва тогава се прибавят останалото мляко и газираната вода, а най-накрая олиото. Изпичат се в загрят тиган, в който се капва малко олио само преди първата палачинка. От тази доза се получават 15 броя.
За крема всички продукти се смесват и разбъркват до хомогенност. Ако използвате извара, е добре да я пасирате задно с млякото и тогава да добавите останалите продукти.
Палачинките трябва да бъдат изстинали. Редят се една върху друга, като всяка се намазва с крем, без последната. Отгоре тортата може да украси с пудра захар, течен шоколад, или друго по желание.
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук.
Изглежда вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много хубав блог!
ОтговорИзтриванеВили,
ОтговорИзтриванепрекрасна палачинкова торта.Много, много красиви снимки.
Поздрави !
Вили, прекрасна торта! Невероятен разрез!
ОтговорИзтриванеПоздравления, мила! :)
Благодаря на всички! Уверявам ви, че тортата си заслужава стоенето пред котлона в тези жеги, възнаграждава достойно за това!
ОтговорИзтриванеПоздрави!