19.11.2014 г.

Кекс със стафиди





Продукти:
  • 1 и 1/3 ч.ч. захар (с вместимост 250 мл)
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 220 мл айрян
  • 300 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 ванилии
  • 1 с.л. какао
  • 60 г стафиди
  • пудра захар за поръсване






Приготвяне:

Захарта, яйцата и олиото се разбиват с телена бъркалка. Прибавят се последователно айрянът, ванилията и пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Щом сместа се хомогенизира, се добавят и стафидите. Една трета от полученото кексово тесто се отделя и се смесва с какаото.






В намазнена и набрашнена кексова форма се изливат двете смеси, като се редуват. Кексът се пече на 200* около 30 - 35 минути до готовност. След пълното му изстиване се поръсва с пудра захар.





4 коментара:

  1. И аз често слагам стафиди и какао в кексовете.
    Вили, кексът ти е разкошен! Украсата с покривчица ли я направи? Много е ефектно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Тили, със същата покривчица като тази, върху която съм поставила чинийката с парченце кекс. Благодаря ти за хубавите думи! И ти се справяш чудесно, честичко надничам и в твоето кулинарно кътче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Красив е, сочен и изглежда много вкусен! А уикендът е време точно за един такъв!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Права си, Марта, кексът е сочен, влажен и точно затова го обичам! И какво по-хубаво от това в почивен ден да си налееш чаша топла напитка и да похапнеш вкусен сладкиш... :) :) Пожелавам ти го този уикенд и на теб!
    Поздрав!

    ОтговорИзтриване