17.11.2014 г.

Хляб с черно пшенично брашно в хлебопекарна





Продукти:

За машина с вместимост 500 г хляб:
  • 180 мл хладка вода
  • 1 равна ч.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 1 и 1/2 мерителна чаша (от 250 мл)  черно пшенично брашно  “La Grande Famiglia“
  • 1/2 мерителна чаша бяло брашно (и още 2 с.л. при нужда)
  • 1 к.л. захар
  • 1 ч.л. (от мерилката) суха мая “Dr. Oetker“




Приготвяне:

Продуктите се поставят в машината за хляб в реда, в който са записани. Двата вида брашно се пресяват в купа и се разбъркват. За първи път използвам този вид брашно и съм много доволна от резултата:




След като се изсипе брашното в контейнера, отгоре се прави малка вдлъбнатина с лъжица и в нея се поставят захарта и маята, след което леко се смесват и посипват с част от брашното. Включва се програма “Основна“, която е с продължителност 3 часа. При нужда по време на месенето се добавят допълнително 1-2 лъжици брашно за получаване на добре оформена мека топка тесто.




След изпичането хлябът се поставя върху решетка да изстине.  Съхранява се в найлонов плик, за да се запази мекичък.





4 коментара:

  1. Вили, много апетитен хляб си изпекла!
    Сърдечни поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм приготвяла хляб с черно брашно в хлебопекарна.Благодаря за рецептата, ще я изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Хриси, благодаря! Наистина съм много доволна от това брашно и тази мая и ги препоръчвам на всички! Поздрави и за теб!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Елена, непременно пробвай! И мисля, че наистина няма да имаш проблеми, ако използваш продуктите, които препоръчвам. Успех!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване