18.06.2014 г.

Ванилови палачинки с праскови и мед





Продукти:
  • 2 яйца 
  • 10 пълни с.л. брашно 
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 1 ванилия
  • прясно мляко и вода 1:1
  • 2 с.л. разтопено масло
  • праскови 
  • мед




Приготвяне:

В купа се сипват брашното, солта, захарта и ванилията. Постепенно се налива около 1 ч.ч. прясно мляко, или само толкова, че да се получи гъсто тесто, за да може да се разбият всички бучици в него. Бърка се с телена бъркалка. Добавят се яйцата, отново се разбърква до хомогенна смес и едва тогава се долива вода до необходимата гъстота. Последно се прибавя маслото. 




Палачинките може да се направят и само с мляко, но лично аз харесвам много повече този вариант, защото стават по-леки и са ми по-вкусни.
В загрят на котлона тиган се капва много малко мазнина само за първата палачинка, за следващите няма да е необходимо. С черпак се сипва от тестото и се изпичат от двете страни. Гарнират се с кубчета праскови и мед.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар