Продукти:
- 2 яйца
- 10 пълни с.л. брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 1 ванилия
- прясно мляко и вода 1:1
- 2 с.л. разтопено масло
- праскови
- мед
Приготвяне:
В купа се сипват брашното, солта, захарта и ванилията. Постепенно се налива около 1 ч.ч. прясно мляко, или само толкова, че да се получи гъсто тесто, за да може да се разбият всички бучици в него. Бърка се с телена бъркалка. Добавят се яйцата, отново се разбърква до хомогенна смес и едва тогава се долива вода до необходимата гъстота. Последно се прибавя маслото.
Палачинките може да се направят и само с мляко, но лично аз харесвам много повече този вариант, защото стават по-леки и са ми по-вкусни.
В загрят на котлона тиган се капва много малко мазнина само за първата палачинка, за следващите няма да е необходимо. С черпак се сипва от тестото и се изпичат от двете страни. Гарнират се с кубчета праскови и мед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар