Продукти:
- 500 г свински черен дроб
- 1 глава лук, голяма
- 150 г гъби
- 1 домат
- 2 много пълни с.л. "Домашна едросмляна лютеница" на "Дерони"
- чубрица
- дафинов лист
- черен пипер на зърна
Приготвяне:
Първо се подготвят гъбите, които се режат едро и се кипват в подсолена вода за около 5 минути, след което се отцеждат. Дробът се реже също на едри кубчета и се запържва от всички страни в дълбок тиган. Изважда се и на негово място се слага нарязаният на полумесеци лук. Когато лукът омекне добре, се прибавят гъбите и ситно нарязаният домат.
Ястието се подправя с дафинов лист, чубрица и няколко зърна черен пипер. Посолява се и се разбърква. Когато и доматът омекне и почти се стопи, се добавя лютеницата и толкова гореща вода, колкото да се получи не много гъст сос. Оставя се да поври няколко минути и се сваля от котлона. Поръсва се с пресен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар