19.06.2014 г.

Свински дроб с гъби в сос от лютеница





Продукти:
  • 500 г свински черен дроб
  • 1 глава лук, голяма
  • 150 г гъби
  • 1 домат
  • 2 много пълни с.л. "Домашна едросмляна лютеница" на "Дерони"
  • чубрица
  • дафинов лист
  • черен пипер на зърна




Приготвяне:

Първо се подготвят гъбите, които се режат едро и се кипват в подсолена вода за около 5 минути, след което се отцеждат. Дробът се реже също на едри кубчета и се запържва от всички страни в дълбок тиган. Изважда се и на негово място се слага нарязаният на полумесеци лук. Когато лукът омекне добре, се прибавят гъбите и ситно нарязаният домат. 




Ястието се подправя с дафинов лист, чубрица и няколко зърна черен пипер. Посолява се и се разбърква. Когато и доматът омекне и почти се стопи, се добавя лютеницата и толкова  гореща вода, колкото да се получи не много гъст сос. Оставя се да поври няколко минути и се сваля от котлона. Поръсва се с пресен магданоз. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар