16.03.2014 г.

Свинско млечен кебап






Продукти:
  • 500 г свинско месо
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 лимон
  • 2 с.л. брашно
  • 2/3 кофичка кисело мляко
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер на вкус






Приготвяне: 

Месото се реже на хапки и се запържва в олио заедно с нарязания на полумесеци лук до порозовяване. Посолява се, прибавя се морковът, нарязан ситно и се подправя с червения пипер. Сипва се 250 мл гореща вода и се оставя да ври под капак до готовност, като това отнема поне още 30 минути. Поръсва се малко настъргана лимонова кора за вкус и ако има нужда се добавя сол. Брашното се разбърква с част от млякото до гладка смес, добавя се останалото мляко и яйцата и всичко се смесва. Това става най-добре с телена бъркалка. От течността на гозбата се сипва малко в съда с млечната смес, разбърква се, постепенно се добавя още течност и така се предотвратява вероятността да се получи пресичане при връщането на цялата смес в тенджерата с месото. Всичко се оставя отново да поври около 6-7 минути, след което се отстранява от котлона и се подправя с лимонов сок и черен пипер. По желание може да се поръси с магданоз или да се гарнира със сварен ориз. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар