16.03.2014 г.

Пилешки бутчета с ориз, гъби и сметана






Продукти:
  • 8 долни пилешки бутчета
  • 1 малка глава лук
  • 1 голям морков
  • 100 г гъби
  • 1 ч.ч. ориз
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 1 с.л. масло
  • мащерка
  • сол




Приготвяне:

Бутчетата се запържват в тиган с равни части олио и масло и се прехвърлят в тава. В същата мазнина се поставят нарязаните лук и гъби и се запържват до омекване. Прибавят се настърганият морков и оризът, посолява се и само след минутка се налива 1 чаша гореща вода. Щом сместа я поеме, се подправя с мащерка, добавя се сметаната и се разбърква добре. Всичко се изсипва в тавата при бутчетата, наливат се още 3 чаши вода и ако има нужда се добавя сол. Пече се на 200* до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар