Този сладкиш приготвих по подобие на две други рецепти в блога ми - едни от най-любимите: Какаов кекс с кокосов крем Две в едно и Сладкиш със сини сливи, праскови и Крема сирене. Възползвах се от възможността да прибавя в десерта хубави, ароматни български кайсии и резултатът е невероятен. Опитайте и този вариант, ако сте любители на плодовите сладки изкушения.
Продукти:
- 125 г меко масло
- 1 ч.ч. захар
- 3 яйца
- 2 ванилии
- 200 г брашно
- 1 бакпулвер
- 250 г Крема сирене
- 4 с.л. пудра захар
- 1 ч.л. настъргана портокалова кора
- пресни кайсии
Приготвяне:
Мекото масло и захарта се разбиват с миксер. Едно по едно се прибавят яйцата. Брашното се пресява, смесва се с бакпулвера и се добавя на части заедно с ванилията. В друг съд се разбъркват Крема сиренето, пудрата захар и портокаловата кора. Тава с диаметър 24 см се застила с хартия за печене. Половината тесто се изсипва и заравнява. Отгоре се слага цялата бяла смес. Тъй като е доста гъста, с лъжицата първо се нанася на топки, след което се заглажда доколкото е възможно. Върху нея се редят парченца кайсии. Останалото тесто се изсипва отгоре и отново се редят парченца плодове. Сладкишът се пече на 190 - 200* около 45 - 50 минути, като готовността се проверява с клечица (да излиза суха). По желание след изстиване се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Неустоим е, Вили!
ОтговорИзтриване