Продукти:
- 250 мл кисело мляко
- 1 яйце
- 50 мл стопена свинска мас
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 380 г брашно
- 10 г суха мая
За плънката:
- 250 г сирене
- 1 яйце
- семена за поръсване
Приготвяне:
В машината за хляб се поставят последователно продуктите за тестото по реда на записване. Всички те трябва да бъдат на стайна температура. Включва се програма Тесто, която само меси и втасва тестото. Не е нужно изчакване на цялата програма. След приключване на двата цикъла месене, при мен бяха достатъчни 20 минути втасване и тестото беше достатъчно отпуснато, за да може да се манипулира с него. През това време се приготвя плънката - отделя се малко от яйцето за намазване, а останалата част се смесва с натрошеното сирене.
Тестото се изважда от контейнера и се дели на 6 топки. Всяка от тях се притиска с ръце и се оформя плосък кръг. Върху него се поставя част плънката и краищата се събират. Получената топка отново се притиска с ръце, за да стане плоска.
Оформените питки се редят в голямата тава от фурната, постлана с хартия за печене. Оставят се да втасат повторно и се мажат с отделената част от яйцето. Поръсват се с микс от семена и се пекат на 200* до готовност.
Добър апетит!
Страхотни питки!
ОтговорИзтриванеЕдни от любимите ми, само дето не успях да ги снимам на дневна светлина :)!
ИзтриванеО, аз никога не мога на дневна, готвя вечер след работа, а дори и почивните дни пак вечер готвя...много рядко успявам да щракна нещо на естествена светлина.
Изтриване