Продукти:
- 2 ч.ч. брашно (с вместимост 250 мл)
- 2 яйца
- щипка сол
- 100 мл сироп от бъз
- 25 г стопено масло
- прясно мляко около 500 мл
- течен бял шоколад за пълнеж, смесен със сироп от бъз
Приготвяне:
В купа се смесват брашното, солта, сиропът от бъз и малко прясно мляко до получаването на гъста каша, която се бърка с телена бъркалка до гладкост. Прибавят се яйцата и постепенно, с едновременно бъркане, се сипва толкова прясно мляко, че да се получи смес с гъстотата на боза. Накрая се прибавя и стопеното масло и се разбърква. Палачинките се пекат в тиган с незалепващо покритие, като само преди първата палачинка се намазва с олио. При следващите тази процедура не се налага.
Течен бял шоколад се смесва с малко количество сироп от бъз и се разбърква. Всичко се прави на око, като целта е шоколадът да се разреди и обогати на вкус. Възможно е първоначално сместа да се пресече, но това да не ви притеснява. След това се поставя в МВ и се загрява много внимателно няколко секунди. Това прави сместа по-течна и удобна за намазване и поливане, а освен това я хомогенизира.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар