9.02.2014 г.

Скариди с фиш сос





Миналото лято гостувахме на приятели в рибарското селище на Кранево. Вече знаех, че Краси е голям кулинар, защото бях опитвала неговата салата с миди и сметана, която беше уникално вкусна. Този път обаче той наистина ни смая с фантастични скариди - неустоими и на цвят и на вкус. Май от предястие се превърнаха в основно, защото голямата купа беше почти пресушена, докато дойде ред на рибата. Нямах търпение да изпробвам сама прекрасните скариди.
Ето и рецептата на този невероятно вкусен специалитет:


Продукти:
  •  1 с.л. масло
  •  1 ч. л. олио
  •  500 г едри скариди ( бланширани, небелени)
  •  1 с.л. Фиш сос
  •  4-5 с.л. бяло вино
  •   2 - 3 с.л. лимонов сок

Приготвяне:
    В уок или тиган се загрява мазнината, пущат се скаридите и се бъркат за кратко. Прибавят се Фиш соса и  бялото вино и само след минутка съдът се отстранява от котлона. Внимавайте с рибния сос, защото е доста солен, опитвайте, за да не пресолите. Добавя се и  лимоновият сок и се разбърква. Скаридите се сервират непременно с бяло винце. Хапват се, като се топят в соса. 


    И... малко спомени с мирис на море :











    2 коментара:

    1. Super e <3 Mnogo te obicham !!!!! <3333333333333


      Ot:Mimeto <3

      ОтговорИзтриване
    2. Миме, за тази вкусотийка съм благодарна на вас! Прегръщам ви всички!

      ОтговорИзтриване