27.01.2019 г.

Руло с крем от тиква




Продукти:
  • 3 яйца
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 60 мл прясно мляко
  • 60 мл олио
  • 1/3 капсула есенция ванилия
  • 2 ч.ч. брашно (непълни)
  • 1 бакпулвер
За крема:
  • 1.5 ч.ч. тиквено пюре
  • 200 г заквасена сметана
  • 5 с.л. захар
  • какао за поръсване





Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до плътен сняг. Прибавят се ванилията, млякото и олиото, а след тях пресятото брашно с бакпулвера. Разбърква се с миксера на слаби обороти. Сместа се изсипва в голямата тава от фурната, постлана с хартия за печене. Пече се на 200* не повече от 10-11 минути. Оставя се пет минути да се охлади. Обръща се върху друга чиста хартия за печене, отлепя се хартията, с която се е пекъл и заедно с чистата се навива на руло. Оставя се да изстине.




Най-добре е тиквата за пюрето да е сварена на пара или печена, за да е по-гъсто. Смесва се със захарта, добавя се заквасената сметана и всичко се разбърква с лъжица. Не се ползва миксер, за да не се разреди.
Изстиналият блат се разгръща, поръсва се обилно с какао и върху него внимателно, на места с лъжица се нанася кремът. Леко се заглажда по цялата повърхност и се оформя руло.
Може да се поръси отгоре с пудра захар, или какао.
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар