12.11.2018 г.

Лесни плодови пастички





Ето един начин, по който можем да оползотворим грижливо прибраните в буркани под формата на компот ароматни и сочни плодове от лятото. Разбира се, десертът става много сполучлив и с пресни плодове. Едни много лесни за приготвяне пастички, които ще ви подсладят и ще ви върнат спомена за лятото с уханието си.




Продукти:
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар (с вместимост 250 мл)
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 2 ванилии
  • 2.5 ч.ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • плодове - пресни или от компот - праскови, кайсии, вишни, череши - каквито предпочитате
  • 200 г заквасена сметана
  • 2-3 с.л. пудра захар




Приготвяне:

В подходящ съд с помощта на телена бъркалка се разбиват първо яйцата и захарта. Не е необходим миксер и не е нужно сместа да се бие до твърдост. Добавят се последователно киселото мляко, олиото, брашното, пресято заедно с бакпулвера, ванилията. Сместа се изсипва в правоъгълна тава с по-големи размери, постлана с хартия за печене. Отгоре се нареждат нарязани пресни плодове, или отцедени от компот - в случая съм използвала от кайсии и череши. Поставя се в загрята на 200* фурна и се пече до готовност. След като изстине, се реже на три ленти по дължина и всяка от тях се полива с подсладената с пудра захар заквасена сметана. Нареждат се една върху друга и се нарязват на пастички. 
Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Здравейте :) Дали ще стане със сладко и ако да, трябва ли нещо да се промени в рецептата? Предварително благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм пробвала със сладко, но не мисля, че ще има проблем. Добре е да подберете само плодчетата от сладкото, като не прекалявате с количеството. Друг вариант е да изпечете сладкиша без плодове и да слепите отделните части със сладко. Успех в приготвянето!

      Изтриване