28.06.2018 г.

Плодов сладкиш с крема сирене и кокос





Продукти:
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар (с вместимост 250 мл)
  • 6 с.л. олио
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. какао
  • 2 ванилии
  • 1 бакпулвер
  • 3 с.л. кокосови стърготини
  • 125 г крема сирене
  • 2 с.л. пудра захар
  • 150 г заквасена сметана
  • 8-10 броя кайсии




Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до сгъстяване. Прибавят се олиото и киселото мляко и отново се разбива, но на слаби обороти. В отделен съд се смесват пресятите: брашно, какао, бакпулвер и ванилиите. Постепенно и на части се добавят към сместа и се миксира отново на слаби обороти.




Отделно се смесват крема сиренето, пудрата захар, сметаната и кокосовите стърготини. 
Основното тесто се изсипва в тавичка с размери около 32/20 см, постлана с хартия за печене. От бялата смес се гребва с лъжица и се поставят топки върху тестото без да се разбърква. Най-отгоре се редят половинки или четвъртинки от почистените от костилки кайсии.  




Пече се в загрята на 200* фурна около 35 минути, или до суха клечка. 
Да ви е сладко!
Адаптирано от тази рецепта.



2 коментара:

  1. Няма как да не е вкусно, Вили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусно е и още как! Беше високо оценен от дегустаторите и със сигурност ще се прави пак.
      Поздрави, Веси!

      Изтриване