Този сладкиш, вече доста разпространен в блоговото пространство, достойно заема място сред моите най-добри попадения. Превъзходна комбинация от свеж плодов вкус, аромат на канела и пухкав маслен блат. Наистина е уникален!
Продукти:
- 125 г меко масло
- 1 ч.ч. захар (вместимост 250 мл)
- 3 яйца
- 200 г брашно
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 1 ч.л. канела
- 2 пакетчета Крема сирене по 125 г
- 5 пълни с.л. пудра захар
- 1 яйце
- 1 ванилия
- 1 голяма праскова
- 7 - 8 едри сини сливи
Приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват с миксер до пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата, а след това пресятото брашно, заедно с бакпулвера. Ароматизира се с ванилията и канелата. В отделен съд, също с миксер, се разбиват Крема сиренето и пудрата захар. Прибавят се яйцето и ванилията и отново се разбива. Половината от маслената смес се изсипва в неголяма тавичка с хартия за печене на дъното и се заравнява. Аз използвах тава с диаметър 24 см.
С лъжица се гребва от бялата смес и върху тестото се поставят топки на разстояние една от друга. Поръсва се с част от нарязаните плодове. Върху тях отново с лъжицата се редят топки, но този път първо от останалото маслено тесто, а след това от сместа с Крема сирене. Те се поставят небрежно, без да се заравняват. Най-отгоре се поръсват останалите парченца плодове. Така оформен, сладкишът се слага в загрята на 200* фурна и се пече около 45-50 минути. Когато изстине, се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар