27.07.2014 г.

Гювечета със сирене





Доста често ми се случва да приготвям гювечета, но обикновено в основата поставям сварени кубчета картофи, а с останалите продукти импровизирам. Тези гювечета са без картофки. Идеята за тях открих тук и не се поколебах да ги изпробвам, защото предусещах, че ще се получи голяма вкусотия. Е, не съм се излъгала. Наистина станаха превъзходни, въпреки, че аз направих някои малки промени.
Ако и вие сте любители на гювечетата, непременно ги опитайте!




Продукти за 1 гювече:
  • 1 яйце
  • 50 г сирене
  • 50 г извара
  • 50 г топено сирене от кутийка с вкус на синьо сирене
  • 50 г кашкавал
  • 1 с.л. гъби от консерва
  • 2 с.л. нарязан колбас по ваш вкус
  • 3-4 маслини
  • 1 неголям домат
  • магданоз
  • олио




Приготвяне:

Яйцата се запържват в тиган с малко мазнина, като се бъркат, но трябва да останат рохки. Всички останали продукти се нарязват дребно, с изключение на маслините. Смесват се с яйцата, без доматите и маслините. Разбъркват се внимателно. Доматените кубчета се посоляват. Гювечетата се намазняват и сместа се разпределя в тях, като се редува с доматите, а най-отгоре се бодват маслинките. В съда, в който е била сместа, се сипва малко гореща вода, разбърква се и във всяко гювече се полива по 2-3 лъжици, за да се получи сосче при печенето. 




Така приготвените гювечета се поставят в студена фурна, която се включва на последна степен. Щом сместа заври, градусите се намаляват на 200 и се пекат до готовност. Обикновено общото време, което им е необходимо за престой във фурната е около 25-30 минути. Поръсват се с пресен магданоз и се сервират обезателно с люто чушле.
Да ви е вкусно!



Няма коментари:

Публикуване на коментар