Продукти:
- 200 г спагети
- 1 стрък пресен лук
- 100 г гъби
- 5 листчета топено сирене слайс (или 90 г от кутия)
- 150 г заквасена сметана
- черен пипер и магданоз по желание
Приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода според упътването. На този етап не се отцеждат.
В подходящ съд (аз го правя в тиган) се запържва нарязаният лук, добавят се гъбите и се изчаква да добият леко златист цвят. Прибавят се накъсаните листчета топено сирене и малко от водата на спагетите, като се бърка непрекъснато до получаване на сос. Добавя се сметаната и ако е нужно още малко от водата, защото сосът не трябва да е много гъст.
Спагетите се отцеждат и се изсипват в соса. Разбърква се и по желание се подправя с черен пипер. При сервиране, пак по желание , може да се поръси с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар