6.04.2014 г.

Баница в кексова форма





Ето я и моята баница, изпечена във форма за кекс. Продуктите, които използвах, са от изпитана моя рецепта, която най-много харесвам и правя винаги, когато искам да съм сигурна в крайния резултат. В комбинация с този интересен външен вид се получи едно наистина ефектно и много вкусно изпълнение. Предлагам го и на вас.




Продукти:
  • 400 г фини точени кори за баница
  • 125 г меко масло 
  • 2 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 200 г сирене
  • 1 ч.л. сода




Приготвяне:

Маслото се намачква с преса за картофено пюре. Става на малки топчици, но това да не ви притеснява. Прибавят се яйцата и киселото мляко, смесено със содата. Разбърква се добре и последно се добавя натрошеното сирене.




В намаслена форма за кекс се слагат 2 кори така, че да облицоват стените изцяло, а краищата да стърчат навън. Останалите кори се навиват на руло и се режат през около 1.5 см на охлювчета. После се разделят на лентички и се смесват с плънката. Трябва много добре да се разбъркат, за да се овлажнят изцяло. По-лесно и по-сигурно ще е да го направите с ръка. Получената смес се излива във формата и краищата на корите се загръщат отгоре. Баницата се пече на 200* за около 30 минути. Когато е готова, се обръща в подходяща за сервиране чиния.



Няма коментари:

Публикуване на коментар