Пирожките ми напомнят за моите студентски години, когато бяха любимата ми закуска. Близо да трамвайната спирка на Красно село имаше една баничарница, в която правеха уникално вкусни пирожки. Често сутрин, отивайки на лекции, с приятелката ми се отбивахме първо там. Не можех да им се насладя! Струваше ми се, че мога да ги ям по всяко време и че никога няма да ми омръзнат. Топли, меки и уханни! Днес, за съжаление, човек никъде не може да си купи толкова вкусни пирожки.
Пробвала съм няколко рецепти през годините, но винаги се е получавал доста по - различен резултат. Тази, която ви представям тук, се доближава доста до оригиналния вкус и е най - доброто ми попадение.
Ето моите пирожки:
Продукти:
- 150 мл прясно мляко
- 1/3 кубче мая ( 14 гр. )
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- брашно (около 400 г)
- 150 г сирене
- 2 яйца
- 100 г галета
- 1 ч.ч. олио
Приготвяне:
Маята се разтваря в млякото със захарта. Прибавят се яйцето, солта и толкова брашно, колкото да се получи средно меко тесто. Омесва се добре, покрива се с кърпа и се оставя да втаса около 40 минути. Дели се на 3 части и всяка се разточва на дълга, не много широка лента. В редица по дължина се поставя натрошеното сирене и се завива руло, като сиренето се прихлупва само веднъж, а краят се маже с вода да залепне. Ако е нужно, всяко руло леко се издължава допълнително с ръце и се реже на 5 - 6 части (получават се общо около 18 пирожки). Топят се първо в разбито яйце, после се овалват в галета и се пущат в загрятата мазнина, която трябва да е повече, за да се получи маслена баня.
Изненадана съм , 4е порожките се панират ? не знаех за това ? но ще пробвам сигурна съм ,4е ще са хрупкави и вкусни ; )
ОтговорИзтриванеПанировката наистина ги прави по-хрупкави и вкусни. Опитайте, сигурна съм, че ще ви харесат така!
ИзтриванеБлагодаря!!!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, надявам се да ви допадне вкуса им!
Изтриванеа брашното приблизително колко се слага
ОтговорИзтриванеБрашното е приблизително 400 г, но тази доза е относителна. Прибавя се постепенно до получаване на средно меко тесто.
ИзтриванеБлагодаря!!!
ИзтриванеЩе ги пробвам непременно, а също и рогчетата!
ОтговорИзтриванеНе пропускай, Веси, заслужават си и двете рецепти!
Изтриване