tag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post5310886378033095154..comments2024-01-02T14:18:54.278+02:00Comments on Къкрещо гърненце: Френска зелена лещаVilihttp://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-2553505758105020292016-03-17T10:59:10.741+02:002016-03-17T10:59:10.741+02:00Разбира се, може да се импровизира с продуктите. И...Разбира се, може да се импровизира с продуктите. И вашият вариант ми харесва, но не съм пробвала без запръжка. Наистина е по-здравословно, но пък със запръжка си е по-вкусничко. Колкото до водата, количеството много зависи от сорта леща и не винаги е едно и също. В случая беше напълно достатъчно при мен.<br />Благодаря за коментара.Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-26413499430773990562016-03-16T19:25:19.585+02:002016-03-16T19:25:19.585+02:00Рецептата е чудесна и купичката също! Поради момен...Рецептата е чудесна и купичката също! Поради моментната липса не сложих суха чушка,копър и пресен лук, а домат - нарочно, но съм сигурна, че с тях ще е по-добре. Аз слагам солта след като заври, бях сложила една малка лъжичка, но накрая добавях, не беше достатъчно. Освен това не запържвам, а брашното и червеният пипер се разбъркват с олио и студена вода, и се сипват след четиридесетте минути варене. Водата по-добре да е повече, за да не загори!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00910278836632726245noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-66942266574492326952015-03-29T12:50:58.636+03:002015-03-29T12:50:58.636+03:00От личния си опит съм стигнала до извода, че когат...От личния си опит съм стигнала до извода, че когато поставя солта в началото на готвенето, ястието е много по-вкусно. Не съм забелязала това да се отразява на времето за сваряване. Има домакини, при които е закон да солят варивата накрая. Ако не ми се доверявате, опитайте и двата варианта, за да знаете как да постъпвате по-нататък. Аз винаги соля в началото.Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-17065330010152143052015-03-29T12:13:52.908+03:002015-03-29T12:13:52.908+03:00извинявайте ама да попитам солта накрая ли се сипв...извинявайте ама да попитам солта накрая ли се сипва или още преди сваряването на лещатаAnonymousnoreply@blogger.com