tag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post2006934579102456102..comments2024-01-02T14:18:54.278+02:00Comments on Къкрещо гърненце: Пълнозърнест хляб в домашна хлебопекарнаVilihttp://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-69300558868091614172020-05-22T18:32:02.339+03:002020-05-22T18:32:02.339+03:00Радвам се, че сте се справили. Успех желая! Радвам се, че сте се справили. Успех желая! Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-58820392974117985852020-05-21T11:21:49.642+03:002020-05-21T11:21:49.642+03:00Здравейте,с 4гр Мая на ДрЙоткер се получи много ху...Здравейте,с 4гр Мая на ДрЙоткер се получи много хубав и вкусен хляб. Ще пробвам и други рецепти.Благодаря!Здравкоhttps://www.blogger.com/profile/00247732705670681866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-71948006319659622232020-05-19T09:07:05.380+03:002020-05-19T09:07:05.380+03:00На 4 чаши брашно слагам една малка, но с връх мери...На 4 чаши брашно слагам една малка, но с връх мерителна лъжичка мая, което е около 4 грама и винаги получавам отличен резултат. Явно проблемът не е в съотношението брашно/мая. Пробвайте с друга марка мая, препоръчвам "Доктор Йоткер". Ако отново има проблем, използвайте рецептите от книжката на Вашата хлебопекарна и спазвайте пропорциите. Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-82197932105754007682020-05-16T10:39:28.173+03:002020-05-16T10:39:28.173+03:00Измервам 4 мер.чаши брашно и едно пак.мая. Dolshe ...Измервам 4 мер.чаши брашно и едно пак.мая. Dolshe maestro хляба втасва и като се опече вдълбва навътре Здравкоhttps://www.blogger.com/profile/00247732705670681866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-26590734948492973672020-05-15T19:00:35.812+03:002020-05-15T19:00:35.812+03:00Брашното е общо около 320 грама, а не 600. Обемът ...Брашното е общо около 320 грама, а не 600. Обемът в милилитри не съответства на грамажа. Затова посоченото количество е достатъчно. Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-26252900567613689972020-05-14T18:08:37.219+03:002020-05-14T18:08:37.219+03:00Искам да попитам за маята 1чл-3 гр не е ли малко з...Искам да попитам за маята 1чл-3 гр не е ли малко за 600 гр брашноЗдравкоhttps://www.blogger.com/profile/00247732705670681866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-78679173569801452842019-07-07T10:14:25.534+03:002019-07-07T10:14:25.534+03:00Разсмя ме от сърце! В момента пука хляб .Дано да ...Разсмя ме от сърце! В момента пука хляб .Дано да хапнем вкусно .Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05660843730365613097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-66755765102613120772017-10-30T15:14:39.609+02:002017-10-30T15:14:39.609+02:00Пробвала съм и с жива мая. Разтварям я с лъжичка з...Пробвала съм и с жива мая. Разтварям я с лъжичка захар и малко от водата или млякото, включени в рецептата, след което добавям в контейнера към основната течност.Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-30873241896110620872017-10-30T05:47:26.037+02:002017-10-30T05:47:26.037+02:00Аз също отдавна правя хляб
Доскоро хлебопекарната ...Аз също отдавна правя хляб<br />Доскоро хлебопекарната ми беше счупена и замесвах на ръка, но вече моята помощница е на линия в кухнята.<br />Много обичаме бал хляб по френската програма.водата се замества с прясно мляко и се получава много ароматен и вкусен хляб.<br />Някой ползващ жива мая да сподели как я добавя в хлебопекарна. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-33969974011993778972017-10-20T15:30:05.993+03:002017-10-20T15:30:05.993+03:00Радвам, се, когато получа подобен коментар! Повече...Радвам, се, когато получа подобен коментар! Повече от 5 години правя пълнозърнест хляб по тази рецепта и не я променям, защото винаги ми се получава добре. Експериментирам само с белите хлебчета за разнообразие. Успех и по-нататък! :))Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-47975672482263078352017-10-20T07:31:27.068+03:002017-10-20T07:31:27.068+03:00Страхотен!получи ми се точно като на снимката!Страхотен!получи ми се точно като на снимката!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-55770861488059740172017-02-27T09:17:16.053+02:002017-02-27T09:17:16.053+02:00Здравейте! Принципно може и само с пълнозърнесто, ...Здравейте! Принципно може и само с пълнозърнесто, но хлябът става много плътен, подобен на хлебчетата Тонус, Бонус, Вита и не на всеки допада плътността му. Аз имам публикувана рецепта за "Пълнозърнест хляб с микс от семена за домашна хлебопекарна" само с 2 лъжици бяло брашно, който също стана доста плътен, но на мен определено ми хареса. Може да го видите тук: http://vili-blog.blogspot.bg/2014/10/blog-post_15.html Не съм пробвала само с пълнозърнесто, но мисля, че и маята трябва да е малко повече при него. Освен това сполучливостта зависи доста и от вида брашно. Опитайте, пробвайте с различни видове пълнозърнесто брашно ако предпочитате този тип плътни хлебчета и ще се радвам, ако споделите .Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-80405163786749376952017-02-26T00:15:27.867+02:002017-02-26T00:15:27.867+02:00А може ли само с пълнозърнесто брашно да я направя...А може ли само с пълнозърнесто брашно да я направя или трябва да сложа и бяло :) благодаря предварителноAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-24896615578115262162017-01-16T21:45:33.941+02:002017-01-16T21:45:33.941+02:00Много ти благодаря,Вили! Имам над какво да помисля...Много ти благодаря,Вили! Имам над какво да помисля, много ми беше полезен отговорът.Хубава вечер!Анетаhttps://www.blogger.com/profile/05238083933948748721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-3365450604043605642017-01-14T19:18:18.990+02:002017-01-14T19:18:18.990+02:00Здравей, Ани! Най-вероятно проблемът е в това, че ...Здравей, Ани! Най-вероятно проблемът е в това, че тестото е превтасало и затова при печенето шапката му е спаднала значително. Или маята е била повече от нужното, или водата е била по-топла от необходимото, или брашното е било по-малко спрямо течността. Това са причините, които могат да доведат до по-бързото втасване и съответно до превтасване в случая, тъй като времето за този процес в машината е строго определен. <br />Дано съм ти била полезна. Поздрави и успех!Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-59926232205311796472017-01-14T00:19:05.399+02:002017-01-14T00:19:05.399+02:00Здравейте,Вили,отново! Може ли да ми помогнете да ...Здравейте,Вили,отново! Може ли да ми помогнете да открия грешката си като направих хляб със 100г ръж-пшенично, 100г пълноз.пшен.,100г типово и 200г бяло,хлябът се вдига до прозорчето на капака и после,1 час до края, пада и се вдлъбва дори до 2/3 от очакваната височина.Много ще съм благодарна за Вашето мнение.<br />Анетаhttps://www.blogger.com/profile/05238083933948748721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-56243058090161829402016-11-29T17:57:37.360+02:002016-11-29T17:57:37.360+02:00Радвам се, Ани! Благодаря, че сподели!
Успех и в с...Радвам се, Ани! Благодаря, че сподели!<br />Успех и в следващите опити!Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-6700006528873652542016-11-29T15:10:54.679+02:002016-11-29T15:10:54.679+02:00А преди този опит направих с точните съставки за 5...А преди този опит направих с точните съставки за 500 г. Получи се точно като твоя от снимката!Още веднъж благодаря!Анетаhttps://www.blogger.com/profile/05238083933948748721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-85529456286937825392016-11-29T15:06:14.392+02:002016-11-29T15:06:14.392+02:00Здравей,Vili! Надеждата умира последна - направих ...Здравей,Vili! Надеждата умира последна - направих точно двойна доза и стана чудесен хляб, дори се залепи в прозорчето! Благодаря за бързия и изчерпателен отговор и ще продължа да работя ,за да я напасна за 800 г хляб!Хубав снежен ден!Анетаhttps://www.blogger.com/profile/05238083933948748721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-11509114102692827382016-11-24T16:23:40.156+02:002016-11-24T16:23:40.156+02:00Здравей, Ани! Много съжалявам, когато на някой не ...Здравей, Ани! Много съжалявам, когато на някой не му се получи моя рецепта. В твоя случай все пак си мисля, че може би проблемът е или в брашното, или маята, или и в двете. Аз съм пробвала в началото с друга мая и само тогава не ми се е получавал толкова добре хлябът. Единствено с "Йоткер" и "Vili" (от Кауфланд) не съм имала проблеми. Сега за брашната - тези от тип 650 имат по-голямо съдържание на глутен, по-тъмни са и в комбинация с пълнозърнесто брашно може би правят хляба по-тежък. Опитай да комбинираш пълнозърнесто с качествено бяло, но да е тип 500, например на София мел, като ползваш и мая на Йоткер. Надявам се да се получи по-добре. При всички случаи рецептите за всяка машина се донагаждат и като количества. Щом като не ти се налага да добавяш бяло брашно, а при мен винаги се случва, намали малко пълнозърнестото и замени с бяло, за да се спази пропорцията между двете. Когато пълнозърнестото преобладава, хлябът е по-тежък и не се надига толкова. Желая ти успех, и се надявам да споделиш успешен опит!<br />Хубава вечер!Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-8010858681378413022016-11-24T12:41:08.406+02:002016-11-24T12:41:08.406+02:00Здравейте, правя го вече 3 пъти, като променям гра...Здравейте, правя го вече 3 пъти, като променям грамажа за 800 г хляб, 288 мл вода, 292 пълноз., 100 г бяло и останалите.Ползвам пълнозърнесто "здраве" на мелница арчар от Била и бяло Castelo 650 от Лидъл.С второто правя страхотен френски хляб без провал.Но пълнозърнестия е пълен неуспех. Става една тухличка с големи шупли горе, никакви долу и вдълбнат като лодка. Маята не е йоткер, но не там е причината. Колкото по- лош се получава, толкова повече искам да се получи, но къде греша.Сега ще заредя за 500 г хляб и ако пак не се получи не знам. Мерителната чаша с 250 мл обем отмерва 123 г пълнозърнесто. Да не би да е малко брашното? И последно, много добра топка се получава без намеса.<br />Анета, благодаря за рецептата.Анетаhttps://www.blogger.com/profile/05238083933948748721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-29521766108667614492016-10-24T16:28:23.490+03:002016-10-24T16:28:23.490+03:00Здравейте, Анета! Моята хлебопекарна е ето тази: h...Здравейте, Анета! Моята хлебопекарна е ето тази: http://vladives.bg/image/catalog/Ayco.jpg <br />Малка е, за 500 г хляб, ползвам я най-редовно вече няколко години и нямам никакви оплаквания от нея, нито неуспешен опит.Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-11061852891065335262016-10-24T11:31:31.796+03:002016-10-24T11:31:31.796+03:00Здравейте, а каква марка е машината ви, може би и ...Здравейте, а каква марка е машината ви, може би и това има значение, моята е tarrington house и имам успехи само с белия хляб.Анета Савоваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-14141907503553254482016-05-26T13:57:49.538+03:002016-05-26T13:57:49.538+03:00Радвам се, Адреана! Благодаря, че ми се довери и с...Радвам се, Адреана! Благодаря, че ми се довери и сподели!Vilihttps://www.blogger.com/profile/07322667431944624590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4774656349437059627.post-81248704567727618472016-05-26T10:16:24.471+03:002016-05-26T10:16:24.471+03:00Голяма благодарност за рецептата! Хлябът стана стр...Голяма благодарност за рецептата! Хлябът стана страхотен - мек и пухкав! Моята пекарна е по-голяма и увеличих двойно всички продукти, също така добавих малко семена. Поставихме го на първо място от досегашните опити :)<br />АдреанаAnonymousnoreply@blogger.com